Η ιστορία μας

Η Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός Α.Ε. συμπλήρωσε μισό αιώνα συνεχούς λειτουργίας και υπεύθυνης προσφοράς στο χώρο της Νοσοκομειακής Περίθαλψης, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

i-istoria-mas-i-filosofia-mas-simera-1.jpgΔημιουργήθηκε από τον αείμνηστο Ιατρό Λυσίμαχο Σαραφιανό το 1956 στην Εγνατία 72, μεταφέρθηκε το 1957 στην Πλάτωνος 1 και το 1962 στην Πλάτωνος 11 και Ιουστινιανού 30.

Το 1972 ολοκλήρωσε την κατασκευή του σημερινού πολυώροφου κτιρίου στην Ιουστινιανού 28, δημιουργώντας και προσφέροντας στην Θεσσαλονίκη την πιο σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ιδιωτική κλινική της πόλης, 202 κλινών, ανεπτυγμένη σε 3 συνεχόμενα κτίρια, με πρωτόγνωρο για την εποχή ξενοδοχειακό εξοπλισμό, κεντρικό κλιματισμό, δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, χειρουργεία με ιατρικά μηχανήματα που για πρώτη φορά λειτούργησαν στη Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, προσπάθησε και το πέτυχε, και το πετυχαίνει και σήμερα, να εντάξει στους κόλπους της μεγάλους Έλληνες επιστήμονες, που, με την ελευθερία που τους παρείχε η άσκηση του ιδιωτικού επαγγέλματος, μπόρεσαν και έφεραν νέες, προωθημένες ιδέες στον τομέα της νοσηλείας και γενικότερα των ιατρικών παροχών, νέες πρακτικές, νέες εξελίξεις, που μόνο σε ιατρικώς ανεπτυγμένες χώρες υπήρχαν.

Η φιλοσοφία μας

i-istoria-mas-i-filosofia-mas-simera-2.jpgΌραμα και στόχος του ιδρυτή ήταν η «με ανθρώπινο πρόσωπο» φροντίδα του πάσχοντος, σε ένα χώρο που διαθέτει υψηλού επιπέδου Ιατρική Τεχνογνωσία.

Με ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στις ανάγκες του ασθενή, έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, κατανόησης και προθυμίας.

Σήμερα

Μετά την απώλεια του αείμνηστου Λυσίμαχου Σαραφιανού, το 2002, με τη νέα γενιά της οικογένειας στην Διοίκησή της, επιχειρεί το άλμα προς τα εμπρός.

i-istoria-mas-i-filosofia-mas-simera-3.jpgΚρατώντας την εμπειρία, τη γνώση, τη σοφία και το κύρος μιας μεγάλης παράδοσης και συνδυάζοντας το δυναμισμό, την ορμή, τη φαντασία και αποτελεσματικότητα της νέας Διοίκησής της, γυρίζουμε σελίδα, με στόχο την παροχή υψηλής στάθμης υπηρεσιών υγείας, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα της Νοσοκομειακής Περίθαλψης στην πόλη μας.

Βασικοί άξονες της δραστηριότητας μας τα τελευταία χρόνια, με βάση τις υψηλές απαιτήσεις στον τομέα ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης, ήταν:

 • Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της με νέα ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας,
 • Η εγκατάσταση διαγνωστικών μηχανημάτων τελευταίας γενιάς,
 • Η πλήρης αναδιάρθρωση του συστήματος παροχής Νοσοκομειακής φροντίδας
 • Η ενίσχυση της με τη δημιουργία των Εξωτερικών Ιατρείων και της Μονάδας Εντατικής θεραπείας,
 • Η δημιουργία νέων τμημάτων,
 • Οι νέοι Επιστημονικοί συνεργάτες,
 • Το νέο έμπειρο Νοσηλευτικό προσωπικό,
 • Η δημιουργία OneDaySurgery – χειρουργείων μιας ημέρας,
 • Η δημιουργία Τμήματος Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης,
 • Η πλήρης εργαστηριακή κάλυψη όλο το 24ωρο και τέλος
 • Η ριζική ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας, πλήρως εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, συνεχής προμήθεια Ιατρικών μηχανημάτων, αναβαθμισμένες χειρουργικές αίθουσες είναι ήδη πραγματικότητα.

Φυσικά δεν σταματάμε εδώ.

Συνεχίζουμε με γρήγορα βήματα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Ο Ιατρικός Εξοπλισμός, διαρκώς ανανεούμενος, υπερσύγχρονος και i-istoria-mas-i-filosofia-mas-simera-4.jpgάρτιος, απορροφά κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού προγράμματος της κλινικής.

Κυρίαρχο στοιχείο μας είναι ο σεβασμός στον ασθενή, το υψηλό αίσθημα επαγγελματικής ευθύνης, η ποιότητα, η πληρότητα και η συνέπεια των παρεχόμενων υπηρεσιών και πάνω από όλα η ανθρωποκεντρική μας αντίληψη.

 

Θέσεις Εργασίας

Που Είμαστε

Φωτογραφίες